Δημοτικό Κάμπινγκ "Ελεύθερης Διαβίωσης" - Σαμοθράκη

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs δημιούργησε το θέμα: Δημοτικό Κάμπινγκ "Ελεύθερης Διαβίωσης&qu

Το κάμπινγκ "Ελεύθερης Διαβίωσης" είναι δημοτικό και βρίσκεται 13,8 km απο την Καμαριώτισσα (το λιμάνι που σε αφήνει το πλοίο) και 1,2 km απο τα Θέρμα (περιοχή Θέρμα πλατιά). Σε κάποιους χάρτες αναφέρεται ως "Δημοτικό Κάμπιγκ Πλατιάς".

Το συγκεκριμένο κάμπιγκ είναι το λεγόμενο "ημιελεύθερο".

Κατασκηνώνεις μέσα σε ένα σχετικά πυκνό δάσος, έκτασης 30 στρεμμάτων. Δέντρα αρκτετά ψηλά που προσφέρουν σκιά και δροσιά όλη την μέρα. Ακόμα και high season μπορείς πολύ έυκολα να βρείς χώρο για πολλές σκηνές. Η φύση οργιάζει και πραγματικά είναι η χαρά του φυσιολάτρη. Τα έντομα έχουν άλλες διαστάσεις. Στην παραλία καθώς και μέσα στο κάμπιγκ θα βρείς έτοιμες εστίες, όπου μπορείς με ασφάλεια και χωρίς να σε αντιληφθεί κανένας, να ανάψεις φωτιά (κάτι που όμως απαγορεύεται απο την διεύθυνση).

Οι τουαλέτες
είναι τούρκικες (κάποιες ανοιχτές απο επάνω) και 6 σε αριθμό (κατ'εμέ το καλύτερο είδος τουαλέτας). Καθαρίζονται κάθε μέρα γύρω στις 2 το μεσημέρι. Αλλα γενικότερα, υπάρχουν και λάστιχα για να τις καθαρίσεις και μόνο σου. Επίσης υπάρχουν και αρκετοί νιπτήρες όπου μπορείς να πλυθείς και να κάνεις και την μπουγάδα σου. Για μπάνιο μόνο κάτι ντουζέριες σε παραλία, με απόλυτα παγωμένο νερό. Πραγματικά έστω και μία ανεπαίσθητη κραυγή θα την βγάλεις, 2 φορές πιο παγωμένο απο τις βάθρες. Γενικότερα δεν είχα πρόβλημα με τις τουαλέτες, για εμένα ήταν ότι πρέπει. Τώρα για την πριγκίπισσα Σίσσυ, δεν νομίζω.

Υπάρχει ένα μίνι μάρκετ και ένα "καφέ". Το μόνο αρνητικό που βρήκα σε αυτό το κάμπινγκ. Η αισχροκέρδεια στο αποκορύφωμα της, ακόμα και προϊόντα με στάνταρ τιμή θα τα έβρισκες απο 0,30 εως και 1,20 Euro τα πάντα ακριβότερα. Μικρή ποικιλία αλλα ευγενικό προσωπικό. Μην ζητήσεται ποτέ πάγο γιατι έχουν δεν έχουν δεν δίνουν (αλλιώς όλοι θα φτιάχναμε φραπέ μόνοι μας - Ξέρουν αυτοί). Έχει δύο πολύμπριζα για να φορτίζεις αλλα καλό είναι να έχεις φέρει ένα μαζί σου, αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις πολύ ώρα για να βρείς άδεια θέση. Επίσης έχει και ένα ψυγείο όπου μπορείς να βάλεις πράγματα αλλα δυστυχώς πολλές φορές δεν θα τα βρείς εκεί που τα άφησες (εγω δεν έβαζα ποτέ πράγματα). Καλό είναι να ψωνίζετε απο ένα μινι μάρκετ (έχει και φρούτα και λαχανικά) το οποίο βρίσκεται επι τον παραλιακό δρόμο λίγο πρίν την ανηφόρα που οδηγεί στο χωριό Θέρμα (δίπλα σε ένα bar). Πολυ καλές τιμές και ποικιλία.

Reception δεν έχει όλη μέρα (νομίζω κλείνει κάποιες βραδινές ώρες) και οι υπάλληλοι αρκετά ευγενικοί και ανεκτικοί (σε περίεργους). Ανα περιόδους κάνουν έλεγχο για το άν έχεις καρτελάκι στην σκηνή σου αλλα δεν είναι και πολύ αυστηροί(το οποίο προμηθεύεσαι όταν φθάνεις και δίνεις τα στοιχεία σου).

Η παραλία
έχει πολύ μεγάλες πέτρες (πατάς απο κοτρώνα σε κοτρώνα για να μπείς) αλλα η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και κρυστάλλινη. Άμα πάτε να αράξετε βράδυ, πάρτε και κανα υπόστρωμα γιατι μετα απο κάποιες ώρες ο κώλος και η πλάτη πιάνεται.

Τα λεωφορεία περνάνε συγκεκριμένες ώρες αλλα τα δρομολόγια είναι πολύ αραιά μεταξύ του. Στα Θέρμα πας με τα πόδια, είναι υπέροχη η διαδρομή το βράδυ. Σε άλλα μέρη κάνεις auto-stop, οι τουρίστες πέρνουν κόσμο αλλα οι ντόπιοι σπάνια. Πολλοί ντόπιοι δεν σου μιλάνε κιόλας (είναι λίγο αγενής).

Στο κάμπινγκ θα συναντήσεις όλες τις ηλικίες αλλα κυρίως νεαρό κόσμο σε παρέες. Καθημερινά θα βρείς παρέες σε φωτιές με κιθάρες και ποτά. Γενικότα έχει ωραίο και χαλαρό κόσμο και ΟΧΙ νεόπλουτους επιδειξίες. Είναι ιδανικό για διακοπές είτε θές να χαλαρώσεις, είτε θές να ξεσαλώσεις. Φασαρία δεν έχει και εγω πήγα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Κάθε βράδυ κοιμόμουν (κατα τις 4 το πρωΐ) συντροφιά με το θρόισμα των κλαδιών και τον ήχο της θάλασσας (απίστευτος ύπνος).

Ένα κακό είναι οτι μετά απο αυτό το κάμπινγκ όλα τα άλλα θα σου βρωμάνε.


Απο παροχές
δεν έχει κάτι άλλο, ούτε ρεύμα, ούτε χώροι για μαγείρεμα, ούτε πλυντήρια, ούτε τίποτα. Αλλα εμένα όλα αυτά μου φαίνονται περιττά.

Οι τιμές είναι χαμηλές. Η σκηνή 3 Euro. Και οι φοιτητές 2 Euro το άτομο.

Γενική Βαθμολογία: 4/5
Σκιά : 5/5
Καθαριότητα : 4/5
Παροχές : 2/5
Τοποθεσία : 5/5

Τηλέφωνα: 2551 098244 και 2551 041584.

Υ.Γ. Να προσέξετε γιατι σε αυτό το κάμπινγκ γίνεται και το Aurora festival (σχεδόν κάθε χρόνο) και άμα πέσετε σε εκίνες τις ημερομηνίες τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Και οι τιμές ΠΟΛΥ διαφορετικές.

Υ.Γ.2 Ότι άλλο θέλετε, ρωτήστε με.

To site του νησιού έχει και μία πιο υποκειμενική περιγραφή του κάμπινγκ.

Πάρτε και μία φωτογραφία όπως φαίνεται μέσα απο την σκηνή:


Uploaded with ImageShack.us
Και μία αυτό που έβλεπα έξω απο την σκηνή:


Uploaded with ImageShack.us

Tags:
samothrace, samothraki, camping, eleutheris diaviosis, ελεύθερης διαβίωσης, κάμπινγκ Σαμοθράκης

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#7427
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen, MrsBrightside

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Απ: Δημοτικό Κάμπινγκ "Ελεύθερης Διαβίωσ

Καλημέρα Rottenlungs :) και ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις σου.

Μια απορία που την έχω από καιρό, πάγο μπορείς να βρεις πουθενά; Σε οποιαδήποτε μορφή (θρύμμα, κολόνα, παγάκια) και ας μην είναι και μέσα.

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#7429

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 883
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 233

RottenLungs απάντησε στο θέμα: Απ: Δημοτικό Κάμπινγκ "Ελεύθερης Διαβίωσ

Στο κάμπινγκ σίγουρα όχι. Γενικότερα δεν το έψαξα πολύ γιατι δεν είχα ψυγείο και παγοκολόνα δεν κάνει για το ούζο, το νερώνει. (παγάκια σε σακούλα δεν βρήκα πάντως πουθενά κοντά στα Θέρμα)

"Straight Story" του Lynch και "Into the wild" [Αγαπημένες ταινίες]
#7430

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 1160
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 214

saracen απάντησε στο θέμα: Απ: Δημοτικό Κάμπινγκ "Ελεύθερης Διαβίωσ


:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Δεν παίζεσαι, αλλά και σε αυτό σου βρίσκω λύση άμα θες




Αυτές είναι οι "συνηθισμένες" φιάλες τσικουδιάς προς κατανάλωση με παγοκολόνα (την αφήνεις να λιώσει σιγά σιγά ενώ ετοιμάζεις μεζέδες):laugh:

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Καζαντζάκης
#7431
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vassilis, krik0s

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Δημοσιεύσεις: 406
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 89

vassilis απάντησε στο θέμα: Απ: Δημοτικό Κάμπινγκ "Ελεύθερης Διαβίωσ

RottenLungs προσπαθήσαμε να διαχωρίσουμε τα 2 κάμπινγκ. Σ'ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Δυστυχώς εγώ ακόμη δεν έχω πάει Σαμοθράκη αλλά ψήνομαι πολύ και θα το κανονίσω σίγουρα κάποια στιγμή. Για δείτε εάν συμφωνείτε με το διαχωρισμό.

www.e-camping.gr/campings/thraki/samothraki
#7617
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": saracen

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ